Certificatul de naștere al prințesei Ralu Callimachi

Prințesa Ralu Callimachi s-a născut pe 4 octombrie 1867 (în calendarul gregorian = 22 septembrie conform calendarului iulian), la ora 11 a.m. Nașterea a fost înregistrată pe 5 octombrie 1867, la ora trei după amiază. Numele întreg, consemnat în registrul de nașteri al orașului Nisa, este Ralou Marie Pulcherie Zénaïde. Numele „Pulcherie” l-a primit datorită faptului că a nașa ei de botez urma să fie Pulcheria Keșco. Numele „Zénaïde” îl reia pe cel al mamei sale, Zenaida Moruzi.

În toamna anului 1867, părinții prințesei se aflau în sejur pe Coasta de Azur, la Nisa, fiind cazați la Hôtel de l’Elysée, situat pe Promenade des Anglais, nr. 59. Prezența soților în oraș este anunțată și în numărul din 5 octombrie 1867 al publicației Les Echos de Nice (vezi foto mai jos). Potrivit documentului care înregistrează nașterea, tatăl, Teodor Callimachi (născut la Stîncești), avea 31 de ani, iar mama, Zenaida Moruzi, născută la Zvoriștea, avea 25 de ani.

Martorii înregistrați în document sunt Giacinto Ramazzotti, în vârstă de 59 de ani, și Antoine Vaillant, în vârstă de 26 de ani.  Nașterea a fost constatată de Eugène Abbo, adjunct al primarului din localitate.

Un gând despre „Certificatul de naștere al prințesei Ralu Callimachi

  1. Pingback: Certificatul de naștere al prințesei Ralu Callimachi | Istorie Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s